Najnovije vesti

KRALJ PIRAMIDA STIGAO U BEOGRAD! Najpoznatiji svetski arheolog otkriva VELIKE TAJNE FARAONA!
Foto: Profimedia

Ekskluzivno

KRALJ PIRAMIDA STIGAO U BEOGRAD! Najpoznatiji svetski arheolog otkriva VELIKE TAJNE FARAONA!

Beograd

Najpoznatiji svetski arheolog i najcenjeniji egiptolog dr Zahi Havas održaće danas, u 15 časova, u Kombank dvorani predavanje na kojem će ekskluzivno govoriti o najnovijim otkrićima do kojih je došao istražujući Dolinu kraljeva.

Ovogodišnji laureat nagrade „Braća Karić“, koja će mu biti uručena 25. novembra na svečanosti u Narodnom pozorištu, prvi put će obelodaniti neke od najvećih tajni faraona koje je razotkrio temeljnim proučavanjem njihovih života, skrivenih detalja unutar piramida i tunela ispod Sfinge.

Ulaz na predavanje čoveka koji je poslužio Stivenu Spilbergu i Džordžu Lukasu kao inspiracija za lik Indijane Džonsa je besplatan, a organizuje se pod pokroviteljstvom Karić fondacije i Ambasade Egipta.

Uz dr Zahija Havasa, 25. novembra u Narodnom pozorištu nagradom „Braća Karić“ biće ovenčani i Željko Obradović, jedan od najuspešnijih srpskih, jugoslovenskih i svetskih košarkaša i trenera, Vaclav Dvoržak, filmski i televizijski reditelj i politički analitičar, Žak Ogar, pukovnik i bivši komandant francuskih specijalnih snaga na Kosovu i Metohiji, i Marilina Veka, novinarka i književnica iz Rima.

Kurir.rs Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...