Obnovljeno dečje igralište u Birčaninovoj ulici, uskoro još jedno novo igralište na Savskom vencu
Foto: GO Savski venac

Obnovljeno dečje igralište u Birčaninovoj ulici, uskoro još jedno novo igralište na Savskom vencu

Beograd -

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović obišla je danas sa saradnicima rekonstruisano dečje igralište u Birčaninovoj ulici. Ona je istakla da je Opština započela akciju obnove dečjih igrališta na teritoriji Savskog venca, te da je igralište u Birčaninovoj prvo koje je u potpunosti rekonstruisano.

foto: GO Savski venac

-Na ovom igralištu se ranije nalazila betonska podloga koja je u okviru izvedenih radova zamenjena gumenom podlogom. Obnovljen je mobilijar - klupe, ljuljaške, klackalice, postavljen novi tobogan, izgrađena prilazna staza, a ceo prostor ograđen je zaštitnom ogradom. S obzirom da nam je bezbednost dece na prvom mestu, svi postavljeni rekviziti ispunjavaju važeće standarde u pogledu bezbednosti korisnika – rekla je predsednica opštine. Vujovićeva je dodala da je, pored igrališta u Birčaninovoj ulici, u toku i rekonstrukcija dečjih igrališta u Savskoj i Oblakovskoj ulici, kao i radovi na proširenju igrališta u Ulici Slavka Ćuruvije i izgradnja igrališta u Ulici LJutice Bogdana.

foto: GO Savski venac

- Mališani Savskog venca će uskoro dobiti još jedno novo dečje igralište i to u Ulici LJutice Bogdana, koje se gradi na inicijativu naših sugrađana, a za koje su obezbeđena sredstva u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Igralište u LJutice Bogdana će biti šesto igralište na Savskom vencu koje je izgrađeno u protekle tri godine i drago mi je da smo zahvaljujući dobroj saradnji i pre svega inicijativama sugrađana uspeli da našim najmlađim stanovnicima širom opštine obezbedimo kutke za igru i zdravo odrastanje. U tom pravcu ćemo nastaviti i u narednom periodu - poručila je Irena Vujović. Otvaranju obnovljenog dečjeg igrališta u Birčaninovoj ulici prisustvovao je i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, koji je zajedno sa sugrađanima inicirao njegovo uređenje.

foto: GO Savski venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track