NAJVEĆA PONUDA RADNIH MESTA DO SADA NA VOŽDOVAČКOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA - 55 POSLODAVACA PONUDILO 1.000 RADNIH MESTA
Foto: Opština Voždovac

NAJVEĆA PONUDA RADNIH MESTA DO SADA NA VOŽDOVAČКOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA - 55 POSLODAVACA PONUDILO 1.000 RADNIH MESTA

Beograd -

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja, koji je u „Voždovačkom centru Šumice“ organizovala opština Voždovac u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, predstavilo se najviše poslodavaca do sada – čak 55 poslodavaca ponudili su preko 1.000 radnih mesta različitih profila i zanimanja.

foto: Opština Voždovac

Sajam je otvorio Dobrosav Marić, direktor NZS - Filijale za grad Beograd koji je pohvalio odličnu saradnju opštine Voždovac sa Nacionalnom službom zapošljavanja. On je naveo da statitistički podaci govore kako je na teritoriji Grada Beograda, kao i na opštini Voždovac najmanja stopa nezaposlenosti u poslednje dve decenije. „Beograd se približava evrospkim gradovima i nadam se da će se stopa nezaposlenosti sve više smanjivati“ – rekao je Marić, napomenuvši da su se na ovogodišnjem sajmu prijavila po prvi put i neka državna preduzeća, poput Pošte Srbije. On je nezaposlena lica pozvao da posećuju Nacionalnu službu zapošljavanja i ovakve sajmove gde mogu ažurno da se informišu o slobodnim radnim mestima.

foto: Opština Voždovac

Mnogo sreće u traženju posla posetiocima je poželeo i Vuk Mirčetić, predsednik Saveta za zapošljavanje opštine Voždovac, koji se ujedno zahvalio poslodavcima koji su se ove godine prijavili u najvećem broju do sada. „Ovogodišnji sajam je poseban još po tome što smo ovog puta u organizaciju uključili i mlade ljude kojima smo ponudili brojne poslove. Tema ove godine su mladi i zapošljavanje, oni su budućnost i zato treba ozbiljno za njih da radimo i gradimo“ – poručio je Mirčetić.

foto: Opština Voždovac

Interesovanje nezaposlenih lica za Sajam je bilo veliko, a svi posetioci su imali priliku da se prijave za neko od ponuđenih zanimanja poput računovođa, trgovaca, komercijalista, građevinskih inžinjera, farmaceuta, arhitekata, kurira, spremačica, konobara, vozača, stolara, varioca, krojača, šivača i dr.

foto: Opština Voždovac

U toku trajanja Sajma održan je Poslovni forum na temu „Кonkurentnost mladih prilikom zapošljavanja“, na kome su o ovoj problematici govorili član gradskog Veća Dragomir Petronijević, Dejan Zrlić iz Privredne komore Srbije, Vesna Životić Кostić iz NSZ i Vuk Mirčetić, predsednik voždovačkog Saveta za zapošljavanje. Zaključak skupa je neophodnost umrežavanja mladih, njihovo još veće interesovanje i aktivnosti u treženju posla.

foto: Opština Voždovac

Zvanični statistički podaci pokazuju drastično smanjenje stope nezaposlenosti na Voždovcu. Tako je 2014. godine bilo 11.049 nezaposlenih lica, 2017. godine kada je na inicijativu predsednika GO Voždovac formiran Savet za zapošljavanje, broj nezaposlenih je smanjen na 9.475, da bi danas na Voždovcu bilo 6.118 nezaposlenih lica.

1 / 10 Foto: Opština Voždovac

Opština Voždovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track