Najnovije vesti

VESIĆ: 100 tona soli preventivno posuto da se spreči poledica, sneg tek u novogodišnjoj noći (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: 100 tona soli preventivno posuto da se spreči poledica, sneg tek u novogodišnjoj noći (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je jutros oko pet sati posetio operativni centar JKP Beograd put kako bih se uverio kako je prošla njihova prva noć ove zime u kojoj su imali intervenciju.

"Uprkos katastrofičnim najavama, nismo ni očekivali puno snega i tako smo se i pripremili. Noćas smo imali generalnu probu funkcionisanja sistema za ozbiljnije padavine koje nas očekuju ove zime. Noćas je sneg, od svega centimetar do dva, pao samo u višim delovima Beograda i to, prema našim i informacijama, u Lipovici, Barajevu, Ripnju, Kumodražu, na Avali...", naveo je Vesić na Frejsbuku.

Na ulici smo, ističe on, imali 69 velikih kamiona, od čega 60 naših i devet koje su angažovali Putevi Srbije na putevima koje oni održavaju na teritoriji grada Beograda.

"Do pet sati preventivno je posuto 100 tona soli kako bi se sprečilo stvaranje poledice koja je veoma opasna po odvijanje saobraćaja. Kako padavina više neće biti, povlačimo kamione sa ulica. Bude li kako meterolozi danas kažu sledeće padavine očekujemo poslednjeg dana ove godine, 31. decembra", naveo je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...