Ove godine POVELJA ZASLUŽNOG GRAĐANINA VOŽDOVCA BIĆE URUČENA GOSPODINU VIКTORU LAZIĆU
Foto: GO Voždovac

Ove godine POVELJA ZASLUŽNOG GRAĐANINA VOŽDOVCA BIĆE URUČENA GOSPODINU VIКTORU LAZIĆU

Beograd -

Pozivamo Vas da medijski pratite obeležavanje slave Gradske opštine Voždovac Sv. Andrej Prvozvani, u petak, 13. decembra 2019. godine.

Ove godine povelja zaslužnog građanina Voždovca biće uručena gospodinu Viktoru Laziću koji je u domaćim i svetskim krugovima posebno je cenjen kao osnivač, direktor i predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“, koji čine Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti na Banjici. Pored toga Viktor Lazić je poznat srpski putopisac, advokat i doktorant kineskog prava, poliglota i ovlašćeni prevodilac, ambasador Srpskog bibliofilskog društva, spoljni saradnik Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ SANU, filatelista i numizmatičar. Povelja će biti uručena na svečanoj sednici Skupštine opštine koja počinje u 10:30 časova u skupštinskoj sali (Ustanička 53).

foto: GO Voždovac

PROGRAM:

8:30 časova - Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Кruševačka bb 10:00 časova - Sečenje slavskog kolača u GO Voždovac - Svečana sednica Skupštine GO Voždovac (uručenje priznanja zaslužnog građanina)

Foto: GO Voždovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track