RADOJIČIĆ ČESTITAO HANDKEU: Nagrada otišla u prave ruke, nadam se da ćete uskoro posetiti Beograd
Foto: Beoinfo

najveće priznanje

RADOJIČIĆ ČESTITAO HANDKEU: Nagrada otišla u prave ruke, nadam se da ćete uskoro posetiti Beograd

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je Peteru Handkeu najvece priznanje u knjizevnosti, isticuci da je Nobelova nagrada otišla u prave ruke i da se nada da će na radost svih nas uskoro posetiti Beograd.

"Najveće priznanje u književnosti otišlo je u ruke sjajnog pisca, humaniste i čoveka koji voli Srbiju", rekao je gradonacelnik Beograda Zoran Radojicić, a navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz njegovog kabineta.

Radojičić je pozvao Handkea da dođe u Beograd navodeći da je njegov uspeh velika stvar za građane Beograda. Gradonačelnik je podsetio da je pisac pre četiri godine postao pocasni građanin Beograda.

"Bila bi nam velika čast da Handke ponovo poseti Beograd, to bi bila iskrena radost za sve naše građane koji su upoznati sa delima ovog velikog čoveka i pisca. Njegov uspeh je velika stvar za naš grad i naš narod, s obzirom da je svojim višedecenijskim radom promovisao Beograd i Srbiju. Gospodin Handke je pre četiri godine postao počasni građanin Beograda, mi ga dozivljamo kao velikog prijatelja i dočekaćemo ga punog srca kao i uvek kada je dolazio u Beograd", rekao je gradonačelnik.

Radojičić se osvrnuo i na uvrede i negativne etikete koje se pripisuju slavnom piscu.

"Handke je pisac koji je uvek pokazivao hrabrost i bio dostojan svog stava, moranih principa i u tome je njegova veličina. Iako je osporavan nikada nije odustao od namere da prikaze istinu o svim nedaćama kroz koje smo mi Srbi prošli. Znamo da to nekima smeta i da se ne dopada, i duzni smo da uvek osudimo takve napade", kazao je Radojicic dodajući da se nakon svega što smo prošli moramo uvek zalagati za istinito prikazivanje istorije naseg naroda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track