DEDA MRAZEVI BAJKERI DONOSE RADOST I OVE GODINE: 300 paketića odneli deci u Sremčici! (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz"

DEDA MRAZEVI BAJKERI DONOSE RADOST I OVE GODINE: 300 paketića odneli deci u Sremčici! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Više od 300 Deda Mrazeva na motorima provozalo se danas Beogradom od Starog dvora do Ustanove za decu i mlade u Sremčici, gde su dostavili novogodišnje paketiće mališanima sa smetnjama u razvoj.

Obučeni u kostim Deda Mraza, ljubitelji dvotočkaša iz brojnih moto klubova okupili su se na platou ispred Skupštine grada Beograda, da bi uz huk motora, osmehe i dobro raspoloženje, ispraćeni velikim brojem građana, krenuli na put sa jednim ciljem - da obraduju mališane iz Ustanove za decu i mlade u Sremčici.

1 / 5 Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik sportskog udruženja "BJBikers"Nenad Gavrilović i pokretač čitave inicijative rekao je da su ove godine prvi put paketiće odneli i u Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Naš cilj je da obradujemo što više dece, i uvek smo uzbuđeni kada se družimo sa njima. Dobrote ima, samo je potrebno da se udružimo", istakao je Gavrilović. Ovo je poziv i za mnoge firme, ističe on, i dodaje da što se više sredstava bude skupilo, to će i akcija biti uspešnija.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bojan Kostić iz "BJBikers" organizacije rekao je da će ove godine u Ustanovu u Sremčicu biti odnete i interaktivne table i sto, pomoću kojih će deca sa posebnim potrebama moći da unaprede svoje veštine, kao i novčani izdatak u iznosu od oko 5.000 evra.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovogodišnji deo praznične čarolije u kojoj će se obezbediti neophodna oprema, nameštaj, pomagala za učenje, kao i sportski rekviziti obuhvata još i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u Subotici, Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Požarevcu i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz" održava se 13. put.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track