Najnovije vesti

RADOJIČIĆ: Važna godina za realizaciju velikih ekoloških projekata u Beogradu
Foto: Grad Beograd

Radojičić

RADOJIČIĆ: Važna godina za realizaciju velikih ekoloških projekata u Beogradu

Beograd

Godina 2020. biće godina realizacije velikih ekoloških projekata u Beogradu, a u prilog ovome govori i Ugovor o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac - Novi Beograd, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić nakon potpisivanja ugovora sa direktorom JKP „Beogradske elektrane” Radetom Bastom i predstavnikom „Power Construction Corporation of China” Jangom Boom.

Radojičić je pojasnio da je projekat veoma značajan, jer će se toplotna energija koja se dobija iz TENT-a u Obrenovcu koristiti za zagrevanje većeg dela Novog Beograda.

- Najvažniji aspekt jeste ekološki, ali ništa manje nije važan ni finansijski. Takođe, očekuje se i da grejanje bude kvalitetnije – rekao je Radojičić.

1 / 5 Foto: Grad Beograd

On se osvrnuo na odluku Skupštine grada da se zabrani upotreba plastičnih kesa, što je jedan od prvih koraka ka unapređenju ekologije u Beogradu.

- Nastavljamo da radimo na brojnim ekološkim projektima, kao što su projekat sanacije deponije Vinča, metro, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Veliko selo, nabavka novih, ekološki prihvatljivijih autobusa i dalje širenje pešačkih zona i biciklističkih staza. Sve su to koraci ka realizaciji cilja da Beograd postane zdraviji grad i da budemo „Zelena prestonica Evrope” - istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će 2020. biti važna godina za realizaciju projekata iz oblasti ekologije.

Kurir.rs/beoinfo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...