Najnovije vesti

ZAJEDNIČKA AKCIJA OPŠTINE I JKP "GRADSKA ČISTOĆA": SPREMNE PVC KANTE ZA INDIVIDUALNA DOMAĆINSTVA SAVSKOG VENCA
Foto: opština Savski venac

ZAJEDNIČKA AKCIJA OPŠTINE I JKP "GRADSKA ČISTOĆA": SPREMNE PVC KANTE ZA INDIVIDUALNA DOMAĆINSTVA SAVSKOG VENCA

Beograd

Gradska opština Savski venac u saradnji sa JKP „Gradska čistoća" tokom 2020. godine radiće na poboljšanju komunalne usluge za domaćinstva individualne izgradnje na teritoriji opštine. Jedna od zajedničkih aktivnosti ovog preduzeća i opštine je promena tehnologije za sakupljanje i odnošenje otpada. Ta usluga se sada sprovodi putem klasičnih kontejnera postavljenih na gradskim ulicama, a plan za njeno unapređenje je podela PVC kanti, zapremine 240 litara, svim domaćinstvima sa individualnom izgradnjom, odnosno kućama, kako bi se sugrađanima olakšalo odlaganje klasičnog komunalnog i reciklabilnog otpada koji se generiše u beogradskim domovima.

- Pozivamo zainteresovane sugrađane, ukoliko žele da njihovo domaćinstvo pređe na upotrebu PVC kanti, zelenih koje su namenjene za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i plavih za odlaganje reciklabila, da prijave svoje domaćinstvo za učešće u akciji na broj telefona 011/ 2061 800. Domaćinstvima koja uzmu učešće u zajedničkoj akciji GO Savski venac i JKP „Gradska čistoća", na kućnu adresu će biti besplatno dostavljene po dve PVC kante. Jedina obaveza korisnika će biti da dobijene kante, posebno određenim danima, ostavljaju ispred svojih kapija kako bi radnici „Čistoće" mogli nesmetano da ih isprazne - saopštavaju iz opštine Savski venac.

Tehnologija odvoženja smeća putem PVC kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih" deponija u Beogradu, poboljšava organizaciju odnošenja smeća, omogućava sugrađanima sortiranje otpada, olakšava problem njegovog odlaganja ali i povećava količinu otpada koji ide na dalji proces reciklaže, što je od izuzetno velikog značaja za očuvanje životne sredine, ne samo Savskog venca, već i celog Beograda.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...