GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE U CENTRU I ZELENILO: 29 novih dečjih igrališta, 9 teretana na otvorenom i 3 parka
Foto: Beoinfo

biće posađeno 6.500 sadnica

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE U CENTRU I ZELENILO: 29 novih dečjih igrališta, 9 teretana na otvorenom i 3 parka

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će radovi na rekonstrukciji centralnih gradskih saobraćajnica biti završeni do kraja januara ili početkom februara i dodao da se pokazalo da je kontrola korisna.

Radojičić, koji je danas obišao radove, kaže da treba da se završi oko 2.500 kvadratnih metara.

"Izveštaj dobijam na dnevnoj bazi, od toga koliko je radnika na terenu do toga šta je urađeno. Oko tri stotine kvadrata poploča se dnevno, uz ostale radove koji prate popločavanje", precizirao je Radojičić za Pink, a prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik je istakao da se u Beogradu mnogo radi, dodajući da će i nadalje insistirati na tome da se rokovi poštuju.

"Samo na taj način moći ćemo da nastavimo ovakvu dinamiku razvoja glavnog grada, poručio je gradonačelnik, najavljujući da će i dalje kontrolisati radove na terenu", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio i da trenutno postoji nekoliko značajnih tačaka radova, među kojima su Karađorđeva i Savski trg, te da će svi zajedno davati svoj maksimum kako bi grad dobro funkcionisao i u uslovima obimnih rekonstrukcija.

foto: Beoinfo

Radojičić najavio nove projekte "Zelenila Beograd"

U Beogradu će u narednom periodu biti izgrađeno 29 novih dečjih igrališta, devet teretana na otvorenom i tri parka, a biće posađeno 6,5 hiljada sadnica, najavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je sa direktorom JKP Zelenilo Beograd Slobodanom Stanojevićem obišao direkciju tog preduzeća.

Radojičić je kazao da u ovom trenutku Zelenilo Beograd radi na 22 javne gradske površine.

"Zelenilo Beograd je jedno od najbolje funkcionišućih javnih gradskih preduzeća u Beogradu. To je posebno značajno u današnje vreme kadu su važna pitanja zaštite životne sredine i ekologije. Preduzeće se zaista brine da Beograd bude zdraviji i zeleniji grad", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je Grad prethodne godine nabavio mehanizaciju u vrednosti od milion evra i da se slično planira i tekuće godine.

"Prethodne godine je urađen i Plan generalne regulacije za zelene površine gde se u dugoročnom periodu planira izgled Beograda. Vrlo je važno da iz godine u godinu idemo ka cilju, to je da Beograd ima sve više zelenih površina i da sa sadašnjih 15 imamo 25 odsto zelenih površina", istakao je Radojičić.

Direktor Zelenila Beograd Slobodan Stanojević naveo je da preduzeće i Grad Beograd kao njegov osnivač imaju veoma dobru saradnju i dodao da je svestan značaja JKP Zelenilo Beograd, kao i očekivanja građana Beograda.

"Trudimo se da idemo u korak sa trendovima i već razmišljamo o nabavci električnih vozila i električnih motora kako bi smanjili emisiju štetnih gasova. Moramo čuvati životnu sredinu i doprinositi kvalitetu života stanovnika Beograda", istakao je Stanojević.

Dodao je da su motori koji se trenutno nabavljaju savremeni, klase Euro5 i Euro6.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track