ZIMSKE ČAROLIJE NA TARI Deca iz Obrenovca sa vršnjacima iz Obilića na raspustu! BUDUĆNOST SRBIJE
Foto: beograd

ZIMSKE ČAROLIJE NA TARI Deca iz Obrenovca sa vršnjacima iz Obilića na raspustu! BUDUĆNOST SRBIJE

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u poseti je Eko-kampu u Mitrovcu na Tari, gde već devetu godinu zaredom borave deca iz beogradskih osnovnih škola, a ove godine su tu i deca iz opštine Obilić sa Kosova i Metohije.

– Ovde je trenutno oko 120 dece iz Obrenovca i oko tridesetoro dece iz Obilića sa Kosova i Metohije, što je deo sporazuma koji su potpisali Grad Beograd i srpske sredine sa Kosova i Metohije. Gradske opštine vode računa da pomognu život naših sunarodnika sa Kosova, a jedna od aktivnosti je da srpska deca koja žive u tim sredinama posećuju Beograd i koriste pogodnosti koje imaju i beogradska deca. Tako su deca iz Obilića danas ovde zajedno sa decom iz Obrenovca i drugih krajeva Beograda, na šta smo veoma ponosni – rekao je Vesić.

On je na svoj Fjesbuk profilu danas postavio status:

"Druženje sa srpskom decom iz Babinog Mosta, Plemetine i Crkvene vodice iz opštine Obilić. Naša deca iz Obilića borave u odmaralištu Mitrovac na Tari koje posluje u okviru Centra dečijih letovališta Beograd.

Ovde su na zimskom raspustu sa decom iz Obrenovca na osnovu sporazuma koje imaju gradske opštine Beograda sa srpskim opštinama i sredinama na Kosovu i Metohiji. Divan dan sa božanstvenom decom koja su budućnost Srbije!"

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track