UREDIMO ZAJEDNO: Počela prijava za akciju, evo šta stanari mogu sve da dobiju
Foto: Beoinfo

na ovaj način uređeno više od 1.200 lokacija u deset opština

UREDIMO ZAJEDNO: Počela prijava za akciju, evo šta stanari mogu sve da dobiju

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine, sedmi put zaredom, organizuju akciju „Uredimo zajedno”. Interesovanje građana da se aktivno uključe u uređenje svog okruženja je prethodnih godina bilo veliko i na ovaj način uređeno je preko 1.200 lokacija na teritoriji deset opština.

Broj lokacija koje stambene zajednice prijavljuju za ovu akciju je iz godine u godinu sve veći. Stambene zajednice mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje svog naselja, a „Zelenilo” će obezbediti potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno.

foto: Beoinfo

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu www.zelenilo.rs. Popunjena prijava može se poslati na imejl-adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Beograd, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan 8, sa naznakom – za akciju „Uredimo zajedno”. Prijavljivanje počinje danas i trajaće do 21. februara.

Na sajtu „Zelenila” sugrađani mogu da pročitaju i tekst protokola o saradnji koji će biti potpisan sa stanarima, a koji podrazumeva da će nakon završetka radova stanari preuzeti brigu o zelenoj površini. Stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera).

foto: Beoinfo

Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju „Uredimo zajedno”. Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci „Zelenila” obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva. Cilj akcije je uključivanje građana u uređenje njihove neposredne životne okoline.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track