Obuka „Put do uspešnog preduzetnika" u opštini Savski venac: Svečano uručeni sertifikati polaznicima
Foto: Opština Savski Venac

Obuka „Put do uspešnog preduzetnika" u opštini Savski venac: Svečano uručeni sertifikati polaznicima

Beograd -

Dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika" koju treću godinu zaredom organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Opštinom, završena je danas u opštini Savski venac.

Sertifikate za 34 polaznika koji žele da pokrenu sopstveni biznis uručili su član Veća opštine Savski venac Miloš Vidović i načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Beogradske Filijale NSZ Vesna Živković Kostić.

Čestitajući uspešno završenu obuku polaznicima Vidović je istakao značaj ovog programa koji ima za cilj da približi nezaposlenima osnove preduzetništva i pravnu regulativu koju je potrebno poznavati, kao i način realizacije svog biznis plana.

- Ono što je važno naglasiti je da sa sertifikatima koje danas dobijaju, polaznici mogu da konkurišu za subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovakve obuke su dokaz da smo na dobrom putu i predstavljaju podstrek da nastavimo u istom smeru, a to je da našim građanima pružamo što više mogućnosti za dodatno sticanje znanja i veština, kako bi pronašli adekvatan posao i bili konkurentniji na tržištu rada - rekao je Vidović.

foto: Opština Savski Venac

Vesna Živković Kostić iz NSZ posebno je pohvalila saradnju sa opštinom Savski venac i dodala da i pored toga što je ove godine stopa nezaposlenosti u Beogradu na istorijskom minimumu, NSZ će i ove godine opredeliti značajna sredstva za subvencije za samozapošljavanje za nezaposlena lica, kao i subvencije za poslodavce koje žele da otvore nova radna mesta i zaposle lica sa evidencije.

- Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu previđeni su veći iznosi sredstva za samozapošljavanje, 270.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, odnosno 250.000 dinara za ostala nezaposlena lica - poručila je Živković Kostić.

Svečanom uručenju prisustvovao je i član Veća opštine Savski venac Strahinja Kukić.

Opština Savski venac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track