VESIĆ U VELIKOM MOKROM LUGU: Za rekonstrukciju vrtića Zeka 20 miliona dinara
Foto: Beoinfo

grad izdvojio sredstva

VESIĆ U VELIKOM MOKROM LUGU: Za rekonstrukciju vrtića Zeka 20 miliona dinara

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je vrtić "Zeka" u Malom Mokrom Lugu, gde je u toku rekonstrukcija radova vredna 20 miliona dinara.

"Ovaj vrtić je bio u katastrofalnom stanju, nismo videli lošiji. Nažalost to je tako trajalo godinama", kazao je tokom posete Vesić.

1 / 7 Foto: Beoinfo

Novac za rekonstrukciju obezbeđen je zahvaljujući izmenama Statuta i Grad je tako odvojio 20 miliona dinara za renoviranje vrtića. Radovi su počeli u početkom ovog meseca, a biće završeni sredinom aprila, a 148 dece će za to vreme biti izmešteno u druge dve predškolske ustanove na Zvezdari.

foto: Beoinfo

Vesić je rekao da u vrtićui mora sve da se promeni, od vodovodne i kanalizacione mreže do stolarije i zidnih obloga, kao i da će dvorište biti potpuno uređeno i prilagođeno vrtiću.

foto: Beoinfo

"Konačno će deca iz Malog Mokrog Luga imati sve ono kao što imaju druga deca u Beograda, a to je upravo ono što oni i zaslužuju", naveo je Vesić i dodao da građani treba da vide šta je nasleđeno, kao i da su potrebne godine rada da se sve promeni na bolje.

foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je kazao da je Grad odvojio 580 miliona dinara za sve ono što su vrtići tražili za 2020. godinu i da ove godine očekuju da se sve predškolske ustanove što bolje adaptiraju i prilagode standardima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track