DELEGACIJA NA ČELU S VESIĆEM U SANKT PETERBURGU: Potpisan Protokol o saradnji Beograda i ruskog grada
Foto: Beoinfo

potpis na protokol o saradnji ova dva grada

DELEGACIJA NA ČELU S VESIĆEM U SANKT PETERBURGU: Potpisan Protokol o saradnji Beograda i ruskog grada

Beograd -

BEOGRAD - Delegacija Beograda, sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem na čelu, boravi u dvodnevnoj, zvaničnoj poseti Sankt Peterburgu, gde je danas potpisan Protokol o saradnji između dva grada. Delegaciju Beograda čine i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i načelnica Gradske uprave Grada Beorgada Sandra Pantelić. Vesić je istakao da je današnji dan poseban za Beograd, ali i za Sankt Peterburg, jer su u pitanju, kako je rekao, dva grada heroja koja su započela zvaničnu saradnju.

foto: Beoinfo

– S velikim ponosom i zadovoljstvom potpisao sam danas s predsednikom Spoljno-političkog komiteta za međunarodnu saradnju Sankt Peterburga Jevgenijem Grigorjevim Protokol o saradnji između Beograda i Sankt Peterburga. Protokolom je definisana naša buduća saradnja, a dogovorili smo se da sarađujemo u mnogim oblastima poput kulture, turizma, ekologije, komunalnih poslova, privrede i drugo - rekao je Vesić. Prema njegovim rečima, Beograd i Sankt Peterburg će ove godine potpisati i sporazum o bratimljenju, a postignut je i dogovor o održavanju „Dana Sankt Peterburga u Beogradu”, kao i „Dana Beograda u Sankt Peterburgu”.

foto: Beoinfo

– Takođe, dogovorena je prezentacija beogradskih projekata za ovdašnje privrednike, što je takođe planirano za tekuću godinu. Gradonačelnik Radojičić i ja dobili smo poziv da prisustvujemo proslavi 75. godišnjice pobede nad fašizmom, koja se ove godine održava u prestonici Rusije. S velikim zadovoljstvom ćemo prisustvovati tom događaju.

foto: Beoinfo

Razgovarali smo i o različitim iskustvima vezanim za borbu protiv poplava i smanjenje zagađenja, kao i saradnji u oblasti obrazovanja. Verujem da je danas „okrenuta nova stranica” saradnje između dva grada. S ponosom mogu da kažem da su dva bliska grada, koja neformalno sarađuju decenijama, konačno uspostavila saradnju kakva se očekuje – zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja