U BEOGRADU ZA GODINU DANA OBNOVLJENO VIŠE OD 140 FASADA Vesić: Nastavljamo ovaj trend
Foto: Beoinfo

sređivanje prestonice

U BEOGRADU ZA GODINU DANA OBNOVLJENO VIŠE OD 140 FASADA Vesić: Nastavljamo ovaj trend

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je današnjoj sednici Skupštine grada Beograda da je prošle godine uređeno više od 140 fasada, da će se to nastaviti, a nova odluka gradskog parlamenta predviđa da se na zastorima postavljaju fotografije umetničkih dela.

Doneli smo odluku da na zastorima kojima se prekrivaju fasade postavimo slike umetničkih dela iz Narodnog muzeja, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo. Kompanijama će biti omogućeno da besplatno preuzmu aplikaciju koja će im omogućiti štampanje slika umetničkih dela, a verujemo da će uređenjem ovog propisa biti urađena dobra stvar za Beograd, objasnio je on.

Vesić je najavio i da će do kraja godine biti usvojen novi plan generalne regulacije grada Beograda, koji stupa na snagu 2021. godine. U okviru tog plana predviđeno je da se za šest prostorno-kulturnih istorijskih celina – Skadarliju, Knez Mihailovu ulicu, Dositejevu ulicu, Svetosavski plato, Kosančićev i Topličin venac, kao i za Topčiderski park propišu adekvatni materijali za rekonstrukciju fasada, predočio je on.

Odbornici Skupštine grada dopunili su i Odluku o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji Beograda i Odluku o komunalnoj inspekciji, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track