ZASAĐENO DRVO GENERACIJE: Prvačići sadili u školama na Voždovcu i u Grockoj, a sad svoje drvo treba da čuvaju i paze
Foto: Beoinfo

baš lepo i korisno

ZASAĐENO DRVO GENERACIJE: Prvačići sadili u školama na Voždovcu i u Grockoj, a sad svoje drvo treba da čuvaju i paze

Beograd -

Za osam godina svi iz generacije moći će da stanu pod njegov hlad

BEOGRAD - Član Gradskog veća Dragomir Petronijević simbolično je učestvovao u akciji sadnje stabala u okviru projekta „Drvo generacije” u osnovnim školama „Ilija Garašanin” u Grockoj i „Vojvoda Stepa Stepanović” u naselju Kumodraž u opštini Voždovac.

foto: Beoinfo

Petronijević je u Osnovnoj školi „Ilija Garašanin” drvo posadio sa predsednicom opštine Grocka Živadinkom Avramović, direktorkom škole Ljiljanom Bošković i prvacima ove škole. Učenicima je poželeo da svoje drvo čuvaju i paze, te da putem edukacije koju će dobijati narednih osam godina, čuvaju životnu sredinu, što će, kako kaže, sigurno bolje činiti nego starije generacije.

foto: Beoinfo

- Ovo drvo će jednog dana praviti hladovinu, ali će i pustiti korenje. To želimo i najmlađima - da puste korenje, ostanu u svom mestu, gradu i državi - poručio je Petronijević. Član Gradskog veća je rekao i da će ovo drvo biti njihov podsetnik na generaciju i moći će uvek da ga obiđu i u budućnosti pokažu svojoj deci. - Osam godina će čuvati i negovati to drvo, ali će i osam godina imati ekološke edukacije, jer životnu sredinu moramo da sačuvamo. Ovakvih aktivnosti nije bilo kada smo mi bili mladi. Zato želimo da putem ovakve akcije naši najmlađi nauče što više o ekologiji - rekao je Petronijević.

foto: Beoinfo

Govoreći o ovom projektu, istakao je da se s njime nastavlja i u drugim školama, kao i da se nastavljaju aktivnosti kako bi se stvorili što bolji uslovi za decu. Predsednica opštine Grocka Živadinka Avramović je rekla da ova generacija prva u ovoj opštini sadi svoje drvo. - Ovo je sada samo jedno malo stablo, ali za osam godina će svi iz generacije moći da stanu pod njegov hlad. Najvažnije je da se prema njemu dobro ophode i dobro ga čuvaju, kako ga drugi ne bi lomili i dirali - rekla je Avramovićeva i dodala da će drvo predstavljati sećanje na osnovno obrazovanje, kao i na prve lekcije o ekologiji.

foto: Beoinfo

U Osnovnoj školi „Vojvoda Stepa Steanović”, Petronijević je drvo generacije zasadio sa svim prvacima, predstavnicima Opštine Voždovac i direktorom škole Nebojšom Životićem. Petronijević je svim đacima na kraju podelio simbolične paketiće „Drvo generacije”.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track