VESIĆ O KORONI: U Beogradu virusa dosad nije bilo, građani treba da veruju državi i prate uputstva
Foto: Zorana Jevtić

zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ O KORONI: U Beogradu virusa dosad nije bilo, građani treba da veruju državi i prate uputstva

Beograd -

BEOGRAD - Građani treba da veruju svojoj državi, da slušaju uputstva koje daje Ministarstvo zdravlja i da znaju da nema mesta panici zbog potvrđenog prvog slučaja obolelog od koronavirusa u Srbiji, poručio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je, povodom sastanka o javnom zdravlju u Beogradu, rekao novinarima da je država preuzela sve preventivne mere i da se situacija drži pod kontrolom.

"Država je svoj posao uradila na vreme, i građani dobijaju uputstva kojih treba da se pridržavaju", kazao je Vesić.

Načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje Predrag Kon rekao je da je gotovo izvesno da će se COVID-19 pojaviti i u Beogradu, ali da je važno da se svi ponašamo identično kao i u sezoni gripa.

"Pranje ruku je izuzetno značajno, posebno ako ste u kontaktu sa nekim ko je sumnjiv slučaj", kaže Kon.

Prema njegovim rečima, posebna osetljiva kategorija su stariji od 60 godina, koji treba da se uredno pridržavaju svoje terapije i da izbegavaju veća javna okupljanja. Kon napominje da će se stanje na terenu pratiti, i da će se postupati u skladu sa situacijom.

"Možemo čvrsto da tvrdimo da sada virusa u cirkulaciji u Beogradu nema", rekao je Kon i naglasio da će javnost biti obaveštena o svemu što se bude dešavalo o razvijanju koronavirusa u Srbiji. Preduzećemo sve dodatne mere, ukoliko se broj slučajeva proširi, dodao je Kon.

Sastanak na temu koronavirusa održan je u prisustvu direktora predškolskih ustanova, ustanova socijalne zaštite, predsednika Sekretarijata za javni prevoz i svih drugih u kojima se nalaze ustanove u koji dolazi veliki broj ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track