POSAĐENO 269 STABALA U PARKU NA NOVOBEOGRADSKOJ OBALI SAVE: U sadnji učestvovao i gradonačelnik Radojičić
Foto: Ana Paunković

sređivanje beograda

POSAĐENO 269 STABALA U PARKU NA NOVOBEOGRADSKOJ OBALI SAVE: U sadnji učestvovao i gradonačelnik Radojičić

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić učestvovao je danas u sadnji 269 stabala u parku na novobeogradskoj obali Save, između mosta "Gazela" i Starog savskog mosta.

Događaj je organizovan u okviru akcije "Drvo za Beograd", koju su ovog puta podržali ambasador Švedske Jan Lundin i predstavnici devet švedskih kompanija koje posluju u Srbiji, preneo je Beoinfo.

"Izazov 'Drvo za Beograd' objavio sam u novembru prošle godine, a prva se priključila nemačka agencija GIZ. Tada smo poslali poziv međunarodnim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama da se uključe u akciju i doprinesu unapređenju kvaliteta životne sredine u našem gradu", podsetio je Radojičić.

On je naveo da je na izazov među prvima odgovorio ambasador Lundin, koji je okupio devet švedskih kompanija, a rezultat toga je današnja sadnja 269 stabala.

Lundin je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da bude deo ovog događaja i apostrofirao važnost kvaliteta vazduha u urbanim sredinama.

"Svaki projekat čiji je cilj bolji kvalitet životne sredine veoma je važan. Iako Beograd u odnosu na druge evropske prestonice doživljavam kao veoma 'zelen grad', ne znači da situacija ne može da bude još bolja", istakao je on.

(Kurir.rs/FoNet/Foto ilustracija: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track