NOVO U GSP: Kad kucate karte, videćete i ovo uputstvo! Obratite pažnju
Foto: Nemanja Nikolić

podsetnik na validatorima

NOVO U GSP: Kad kucate karte, videćete i ovo uputstvo! Obratite pažnju

Beograd -

BEOGRAD - U vozilima beogradskog GSP, na validatorima za Bus plus, pojavilo se uputstvo ili podsetnik kako se treba ponašati kako bi se prenošenje virusa korona svelo na minimum.

foto: Nemanja Nikolić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je sinoć da će u toku noći za nama biti rešeno pitanje funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Beogradu kako građani ne bi bili izloženi riziku od zaraze korona virusom. On je dodao da ostaje da se vidi da li će to biti rešeno povećanjem broja autobusa ili na drugi način.

foto: Nemanja Nikolić

Kako je rekao, to je izuzetno ozbiljno pitanje imajući u vidu odluku Vlade Srbije o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi.

Od jutros na svim validatorima GSP saveti za građane

Od jutros se na svim validatorima za očitavanje karata u javnom gradskom prevozu nalaze saveti građanima kako da se zaštite od korona virusa u javnom prevozu, a od ponedeljka će na svim stajalištima i autobusima biti izlepljeni plakati na kojima će biti jasna i precizna uputstva o zaštiti, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

U intervjuu za TV Pink on je rekao da se svakog jutra vozila javnog gradskog prevoza detaljno dezinfikuju i provetravaju i da Grad Beograd sprovodi ono što propisuju Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja i da se prate odluke Republičkog štaba.

foto: Nemanja Nikolić

Podsetio je i da je Grad pre tri dana objavio preporuke koje se odnose kako na zaposlene tako i na putnike, kontrolore i taksiste. "Dat je nalog vozačima i otpravnicima da na svakoj okretnici ponovo obrišu one delove autobusa koji su u najčešćem dodiru s putnicima, kao što su rukohvati, validatori", naveo je Vesić. Dodao je da se provetravanje autobusa obavlja kako tokom voznje, ako je moguće zbog vremenskih prilika, tako i na okretnicama i danju i noću.

Vesić je rekao i da su sve mere koje je Grad sproveo napravljene u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Podsetio je da su sve veće planirane manifestacije u Beogradu odložene i ukazao da su otvoreni kol centri, servisi za građane gde mogu da dobiju sve neophodne informacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track