AUTOBUSI JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU SE DEZINFIKUJU SVAKOG JUTRA Vesić: Vozači brišu rukohvate i validatore na okretnicama
Foto: Nemanja Nikolić

borba protiv virusa

AUTOBUSI JAVNOG PREVOZA U BEOGRADU SE DEZINFIKUJU SVAKOG JUTRA Vesić: Vozači brišu rukohvate i validatore na okretnicama

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da svakog jutra svi autobusi javnog prevoza koji izlaze na trasu prolaze kroz temeljitu dezinfekciju.

"Dat je nalog vozačima i otpravnicima da na svakoj okretnici ponovo obrišu one delove autobusa koji su najčešće u dodiru sa putnicima kao što su rukohvati i validatori, a pored toga vrši se provetravanje kako tokom vožnje tako i na samim okretnicama", rekao je Vesić za TV Pink, preneo je Beoinfo.

On je naveo da je u prigradskom saobraćaju zabranjen ulazak na prednja vrata zato što se na taj način izbegava kontakt putnika sa vozačem i zabranjeno je da vozači u prigradskom i u gradskom prevozu prodaju karte.

Vesić je dodao da se od jutros u svim vozilima javnog prevoza na validatorima nalaze obaveštenja građanima kako da se zaštite od korona virusa.

"Od ponedeljeka će na svim stajalištima i autobusima biti izlepljeni plakati na kojima će takođe biti vrlo jasna i precizna uputstva. Njih je uradio Gradski zavod za javno zdravlje i sve mere koje smo preduzeli u javnom prevozu napravljene su zajedno sa Gradskim zavodomm", kazao je Vesić.

Podsetiši na jučerašnji sastanak sa taksistima, Vesić je naveo da su taksisti obavezni da dezinfikuju svoja vozila, da su od svojih taksi udruženja dobili sredstva za dezinfekciju ruku i da je data preporuka da ne primaju putnike na prednje sedište kako bi se izbegao direktan kontakt.

Vesić je naglasio da su u svim beogradskim opštinama organizovani kol centri koji će pomoći svim starijim sugrađanima u vreme epidemije korona virusa.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: Nemanja Nikolić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja