Najnovije vesti

VESIĆ NAJAVIO POMOĆ PENZIONERIMA: 173.000 paketa za one sa najmanjim primanjima
Foto: Pritnscreen

SLEDEĆE NEDELJE

VESIĆ NAJAVIO POMOĆ PENZIONERIMA: 173.000 paketa za one sa najmanjim primanjima

Beograd

Naredne nedelje penzionerima koji imaju primanja niža od 30.000 dinara biće podeljeni paketi pomoći budući da usled korona virusa ne smeju da izlaze iz svojih domova, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je sinoć gostujući na TV Pink rekao da će preko 100 šlepera robe doći u beogradsku "Arenu" gde će u utorak početi pakovanje paketa, a zatim u četvrtak isporuka robe penzionerima.

Kako je rekao, biće podeljeno 173.000 paketa, u kojima će biti kako prehrambenih namirnica, tako i higijenskog materijala.

Tako ćemo pomoći najstarijim sugrađanima da lakše prežive ovu situaciju usled koje sada ne mogu da izađu iz svojih domova, rekao je Vesić.

Dodao je da je važno da kao društvo pokažemo solidarnost sa najstarijima.

"Oni su nas obrazovali, izgradili ovu zemlju i vreme je da sada mi brinemo od njima", rekao je Vesić.

Podsetio je da je na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije do daljeg ukinut javni prevoz na teritoriji Grada Beograda i da su kompanije za svoje radnike koji moraju da rade, već organizovale prevoz.

Rekao je i da će se nastaviti sa čišćenjem gradskih ulica hlorom, naročito prilazi zdravstvenim ustanovama i onih ulica kojima prolazi javni prevoz.

Sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Žarko Malinović rekao je da se nastoji da se građanima obezbedi dobra snabdevenost namirnicama i da ima dovoljno robe.

"Veoma je opasno ono što se desilo pre dva dana kada su putem raznoraznh vajber grupa i društvenih mreža plasirane informacije da nema goriva. Mi imamo sopstvene rezerve i proizvodnju i jednog od najvećih proizvođača u regionu, ovo nije 1992. godina, goriva imamo", rekao je Malinović.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...