FISKULTURA ZA NAJMLAĐE: Akcija Vežbajmo kod kuće za predškolce i osnovce
Foto: Beogradska asocijacija za školski sport

Gradski sekretarijat za sport i omladinu

FISKULTURA ZA NAJMLAĐE: Akcija Vežbajmo kod kuće za predškolce i osnovce

Beograd -

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za sport i omladinu, u partnerstvu sa Beogradskom asocijacijom za školski sport, započeo je akciju Vežbajmo kod kuće koja je namenjena predškolcima i učenicima osnovnih škola, saopštio je danas Sekretarijat za informisanje.

Više informacija o akciji Vežbajmo kod kuće može se naći na sajtu www.skolskisport.com , kao i preko društvene mreže fejsbuk bgskolskisport, @bgskolskisport.

Takođe, aktuelne informacije mogu se pratiti i na instagram profilu sekretarijata @sportiomladinabeograd.

Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević pozvala je sve građane Beograda da vode računa o svom zdravlju i da se pridržavaju uputstava stručnjaka i nadležnih, a decu da iskoriste boravak kod kuće za vežbu.

- Kako je rekao i predsednik države Aleksandar Vučić, borimo se protiv nevidljivog neprijatelja. A takva borba je svakako najteža. U danima koji su pred nama moramo pre svega voditi računa o našem zdravlju, kako bi se sačuvalo i zdravlje naše dece i zdravlje drugih u gradovima u kojima se nalazimo, kaže Belojević.

Navela je da ako vrhunski sportisti mogu da budu u svojim stanovima i da se pridržavaju uputstava, onda moli i sve druge građane da se toga pridržavaju.

Savetovala je da se sa prijateljima komunicira porukama i telefonom, a da se situacija prati uz TV, društvene mreže i radio. Deo slobodnog vremena kod kuće porodice treba da iskoristite za vežbe, kako bi telo bilo u kondiciji.

- Kod sportista najbolje znamo šta znači reč 'tim'. Takođe znamo da u toj rečenici nema mesta za 'ja', rekla je Belojević i navela da o bilo kakvim grupnim okupljanjima ne treba razmišljati trenutno.

Poručila je da niko ne treba da se izlaže mogućnosti da se razboli, nego moraju striktno da se poštuju naredbe koje donosi Vlada Srbije.

- Mnogo stvari su godinama unazad Srbi preživeli. Zato hajdemo da sada svi budemo složni i da uskoro iz ovoga izađemo kao pobednici. Zbog budućnosti naše dece, zbog budućnosti Srbije, ali i čitavog sveta, istakla je Dragana Belojević, koja je i jedna od najboljih rukometašica sa ovih prostora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track