Najnovije vesti

RADOJIČIĆ: Bliži se trenutak potpune izolacije centralnih gradskih opština
Foto: Printscreen Tv Pink

To će dodatno pojačati disciplinu

RADOJIČIĆ: Bliži se trenutak potpune izolacije centralnih gradskih opština

Beograd

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da smatra da se bliži trenutak kada će centralne gradske opštine biti potpuno izolovane i sprečeno kretanje građana iz jednog dela grada u drugi.

foto: AMG

- To će dodatno pojačati disciplinu. To se dogovara sa kineskim ekspertima i našim stručnjacima, oni će odrediti kad će se ta mera primeniti - rekao je Radojičić u gostovanju u Jutarnjem programu. 

Kako je objasnio, situacija sa brojem obolelih se prati svakodnevno i vreme određivanja mere blokade delova grada zavisi od mnogih stvari, ali je činjenica da se u borbi protiv korona virusa mora ići dva – tri koraka ispred epidemije, "zato neke mere u početku i izgledaju nelogično".

Radojičić je naglasio da je cilj mera koje će verovatno biti donete da se ne putuje iz jednog u drugi deo grada, jer je to potencijalni način širenja virusa, i da će možda biti problem sa zdravstvenim radnicima koji moraju iz raznih opština da dolaze na posao, ali da je i to rešivo.

Na pitanje da li će biti uveden policijski čas 24 sata dnevno, Radojičić je odgovori da ne zna da li se razmatra ta mogućnost.

(Kurir.rs/Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...