PREDSEDNICA OPŠTINE SAVSKI VENAC IRENA VUJOVIĆ U AKCIJI PODELE PAKETA PENZIONERIMA
Foto: Opština Savski Venac

Već 850 seniora sa primanjima ispod 30.000 dobilo pakete

PREDSEDNICA OPŠTINE SAVSKI VENAC IRENA VUJOVIĆ U AKCIJI PODELE PAKETA PENZIONERIMA

Beograd -

Na opštini Savski venac počela je podela paketa penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara, koje je obezbedio Grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Paketi se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, a penzionerima ih na kućne adrese dostavljaju volonteri.

Kako bi pomoć što pre stigla na adrese najstarijih sugrađana, u akciju se uključila i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović sa saradnicima. Ona je danas sa svojim pomoćnikom Aleksandrom Dujanovićem obišla više adresa na Savskom vencu i penzionerima uručila pakete pomoći.

foto: Opština Savski Venac

Vujovićeva kaže da je juče podeljeno 850 paketa, a da očekuje da približno isti broj bude podeljen i danas.

- Pored dostave osnovnih potrepština i lekova građanima starijim od 65 godina, što volonteri GO Savski venac vrše svakodnevno, u akciji podele humanitarnih paketa pridružili su im se i poznati sportisti sa naše opštine, kao i zaposleni u društveno-odgovornim kompanijama koji su se dobrovoljno prijavili da volontiraju - navela je Vujovićeva.

Ona je zahvalila svim volonterima na trudu koji ulažu, kao i na nesebičnosti i brizi koju su pokazali za stariju populaciju.

foto: Opština Savski Venac

- U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi, koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, su pokazatelj da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi - poručila je Irena Vujović.

Akcija se nastavlja, a u narednim danima svim penzionerima sa teritorije Gradske opštine Savski venac, koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, paketi pomoći će biti dostavljeni na kućnu adresu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track