OD DANAS NOVO RADNO VREME I ZA FRIZERE: Evo ko će još raditi do 15 časova, a vikendom do 13 i to pod ovim uslovom!
Foto: Profimedia

Gradski štab za vanredne situacije

OD DANAS NOVO RADNO VREME I ZA FRIZERE: Evo ko će još raditi do 15 časova, a vikendom do 13 i to pod ovim uslovom!

Beograd -

BEOGRAD - Od danas maloprodajni objekti, frizeri i kladionice u Beogradu rade do 15 časova, a vikendom do 13 sati kao i radnje prehrambene robe. Pijace se zatvaraju.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je na današnoj sednici više preporuka u cilju sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije korona virusa.

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od danas, 1. aprila.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, Gradskim pijacama i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Srbije.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da Gradska čistoća i Zelenilo - Beograd, u koordinaciji sa Prvom iskrom Barič i JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, tretiraju interblokovske površine, gde uslovi to dozvoljavaju, i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloridom i perisirćetnom kiselinom, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track