Najnovije vesti

DRAMA U STARAČKOM DOMU U UMCI: 13 korisnika i jedan zaposleni imaju koronu!
Foto: EPA / Filippo Venezia

Kurir saznaje

DRAMA U STARAČKOM DOMU U UMCI: 13 korisnika i jedan zaposleni imaju koronu!

Beograd

Iako je samo jedan deka, koji ima više od 90 godina, danas imao simptome, kod još 12 korisnika utvrđena je korona. Oni se osećaju sasvim dobo, nemaju nikakve tegobe, rekao je izvor Kurira

Čak 13 korisnika staračkog doma "Stara pruga" iz Umke pozitivno je na koronavirus i još jedan zaposleni iz tog privatnog doma, saznaje nezvanično Kurir.

Od ukupno 19 korisika koji su smešteni u ovom domu, danas je potvrđeno da 13 njih ima koronu.

- Kod pojedinih korisnika ovog doma temperatura se pojavila još pre nekoliko dana, a Ministarstvo rada naložilo je testiranje svih korisnika, vlasnika doma i radnika.

Iako je samo jedan deka, koji ima više od 90 godina, danas imao simptome, kod još 12 korisnika utvrđena je korona. Oni se osećaju sasvim dobo, nemaju nikakve tegobe - rekao je izvor Kurira.

Deku su mediinari s "Batuta" odvezli danas popodne u bolnicu, a preostalih 12 zaraženih korisnika če sutra biti smešteni u bolnice, poodluci "Batuta".

Prostorije doma sutra će biti dezinfikovane, kada će i biti odlučeno da li će preostalih šest kornika, koji su negatvni na testu za koronu, vlasnici i radnici ostati svi zajedno u domu u izolaciji od najmanje 14 dana Ili će korisnici biti smešteni u neki drugi dom za stare.

- Pošto je od 10 zaposlenih, među kojima su i vlasnici doma, samo jedan pozitivan, prepostavlja se da je taj radnik i uneo koronu u starački dom. I to tim pre što niko drugi tu nije dolazio, jer su posete zabranjene - rekao je naš izvor,

Ovo je drugi starački dom u Beogradu, a ujedno i u Srbiji u koji je ušla korona. Pre nekoliko dana je u domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu otkriven virus kod 11 korisnika, vlasnice doma i jednog zaposlenog.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...