ODUŠEVLJENJE U PORODILIŠTU U VIŠEGRADSKOJ: Ovo je kao nekada, imali smo 38 porođaja za 24 sata!
Foto: Aleksandar Jovanović

Duplirali kadrovske kapacitete, pojačali dežurstva

ODUŠEVLJENJE U PORODILIŠTU U VIŠEGRADSKOJ: Ovo je kao nekada, imali smo 38 porođaja za 24 sata!

Beograd -

Zaraženih trudnica nije bilo

BEOGRAD - U GAK Višegradska tokom protekla 24 sata bilo je 38 porođaja, a direktor te ustanove Aleksandar Stefanović kaže da imaju veći priliv trudnica jer su kliničko-bolnički centri u kojima su porodilišta pretvoreni u kovid bolnice.

"Imali smo 38 porođaja u poslednja 24 sata i svi kažemo "ovo je kao nekada". Duplirali smo kadrovske kapacitete, pojačali dežurstva", kaže Stefanović za Pink.

On je dodao da dosad nisu imali trudnice zaražene virusom korona.

"Imali smo 38 porođaja u poslednja 24 sata, pre neki dan 35, brojevi kao pre 20 godina. Dakle, značajno povećan broj porođaja, a takođe i prijema na Kliniku, ambulatnih regleda i svih usluga vezanih za trudnice", kaže Stefanović za Tanjug.

U toj ustanovi povećan priliv trudnica zato što su KBC Zvezdara i KBC Zemun pretvoreni u kovid bolnice, a GAK Narodni Front ima problem sa zaraženim zdravstvenim radnicima.

Stefanović podseća da se trudnice zaražene virusom korona zbrinjavaju u KBC Dragiša MIšović, ali ukoliko se zadesno nađu kod njih i nema vremena da se transportuju, imaju poseban boks i posebno odeljenje za te žene.

Na sve zakazane preglede, kako je rekao, trudnice ali i drugi pacijenti mogu da dolaze, jer se pregledi i sve operacije rade nesmetano.

Posete GAK Višegradska zabranjene su još zbog sezonskog gripa i članovi porodice mogu da donesu sve što je neophodno pacijentima i porodiljama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track