KURIR SA GRADOM BEOGRADOM I BANKOM HRANE U AKCIJI: Podela paketa osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju
Foto: Banka hrane

PODRŽI ŽIVOT

KURIR SA GRADOM BEOGRADOM I BANKOM HRANE U AKCIJI: Podela paketa osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju

Beograd -

Distribucija paketa pomoći za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju počinje danas, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je obišao magacin humanitarne organizacije "Banka hrane", gde se spremaju paketi pomoći.

"Posle distribucije 173 hiljade paketa za penzionere sa primanjima manjim od 30 hiljada dinara sa teritorije Beograda, Grad Beograd se pridružio novoj akciji pomoći, ovog puta osobama sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju. Prikljupljamo donacije od različitih kompanija i do sada je pripremljeno dve hiljade paketa. Upravo danas počinje distribucija" istakao je Vesić.

Reč je o partnerskoj akciji "Adrija medija grupe" i Grada Beograda, tokom koje će ugrožene kategorije stanovništva dobiti ukupno osam hiljada paketa pomoći.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će paketi pomoći biti dostavljeni do njihovih kuća.

"Grad Beograd priprema još šest hiljada paketa. Pet hiljada namenjeno je osobama sa troje i više dece, a koja idu u vrtiće na teritoriji Beograda, kao i za oko hiljadu dece kojima grad plaća boravak jer su iz socijalno ugroženih porodica" kazao je Vesić.

On je dodao da paketi sadrže oko 15 proizvoda, ukupne vrednosti više od 1.000 dinara.

"Na ovaj način pokazujemo solidarnost i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je vreme kada svi treba da pružimo ruku jedni drugima, a nadam se da će solidarnost ostati i nakon epidemije", naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio brojnim kompanijama koje nesebično pomažu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da su tokom vanrednog stanja posebno ugrožene osobe sa invaliditetom, koje se u novonastalim okolnostima susreću sa brojnim problemima.

"Grad je prepoznao ovaj problem i zajedno sa 'Adrija medija grupom' i 'Bankom hrane' pokrenuo akciju 'Podrži život', u okviru koje će oko osam hiljada paketa biti obezbeđeno za osobe sa invaliditetom, kao i za roditelje dece sa posebnim potrebama na teritoriji Beograda. Svi smo zajedno u ovoj borbi za život, a kako nam se zajednička akcija zove 'Doniraj za život' veoma je važno da podstaknemo i druge društveno odgovorne kompanije, koje žele da pomognu naugroženijim sugrađanima, da doniraju. Ovoj kategoriji naših sugrađana pomoć je potrebna svakodnevno", rekla je Nataša Stanisavljević.

Iz "Adrija medija grupe" Irena Petrović rekla je da su paketi pripremljeni zahvaljujući 15 kompanija koje su prepoznale važnost da se uključe u ovom momentu, kako bi pomogli one koje vanredno stanje i ova kriza najviše pogađa.

Ispred "Banke Hrane" Ana Branković se zahvalila kako donatorima, tako i volonterima koji pakuju namirnice.

"Više od 50 njih je na pakovanju, a oko 300 na dostavi. Želela bih da pozovem i donatore i volontere da se jave i nastave u pomaganju", dodala je Petrović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track