NOVA GSP STVARNOST! Ovako izgleda povratak u autobuse u BG! Crvene tačkice, rukavice, maske... (KURIR TV, FOTO)

Beograd -

Danas je prvi dan nakon ukidanja vanrednog stanja kao je proradio gradski prevoz u Beogradu. Putnici sa maskama sede samo na označenim mestima, ulazi se i izlazi samo na označenim vratima... Naša ekipa zavirila je u vozila GSP da proveri da li se ove mere poštuju, i evo šta smo usnimili.

1 / 19 Foto: Nemanja Nikolić

Nije bilo mnogo putnika u vozilima, u kojima su ispisana uputstva za korišćenje tokom epidemije, i u kojima su obavezne maske i rukavice.

Označene tačke na kojima smeju da stoje putnici
Označene tačke na kojima smeju da stoje putnicifoto: Nemanja Nikolić

Da podsetimo, posle zahteva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ukine odluka kojom u GSP može samo sa personalizovanim kartama, Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda dao je prevoznicima instrukciju da od 8. maja svi građani mogu da koriste gradski prevoz, a ne samo zaposleni.

rukavice obavezne u prevozu
rukavice obavezne u prevozufoto: Nemanja Nikolić

- Javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 04.00h u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju. Mogu ga koristiti svi građani, a ne samo zaposleni, a za korišćenje javnog prevoza biće uvažene sve postojeće karte kao i pre odluke o ukidanju zbog vanrednog stanja - kaže gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Danas bez mnogo putnika
Danas bez mnogo putnikafoto: Nemanja Nikolić

Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, dodaje on, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu Instrukcije Republičkog kriznog štaba.

- Molimo građane da poštuju preporuke epidemiologa i da koriste maske i rukavice kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana a ne odgovornost prevoznika - poručio je naš sagovornik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track