UKUPNO 169

ZA JOŠ LEPŠI BEOGRAD: Gradska čistoća dobila 34 nova vozila

Beograd -

"Gradskka čistoća" od danas ima 34 nova vozila, koja bi trebalo da doprinesu dodatnom poboljšanju usluga koje obavalja to javno-komunalno preduzeće.

Prezentaciji vozila, ispred Starog dvora, prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da se polako pribilžavamo standardima koji su neophodni, kako bi se smeće odnosilo u skladu sa potrebama građana.

Vesić je istakao da je krajem 2000. godine bilo je samo šest kamiona na teritoriji Beograda koji su odnosili smeće, a danas "Čistoća" ima 169 vozila.

"Zahvalan sam 'Gradskoj čistoći' što se stalno trude da poboljšaju kvalitet usluga. Sada sa novim vozilima i novom tehnologijom, omogućavamo građanima da budu zadovoljni komunalnim uslugama", rekao je Vesić.

On je dodao i da je veoma važno što će od 1. septembra deponija Vinča preći u ruke privatnog partnera FRANCUSKO-JAPANSKOG konzorcijuma, čime će se promeniti tehnika rada, pa će preduzeće raditi i separaciju otpada i odnošenje.

Vesić je podsetio da je prošle godine nabavljeno 25 cisterni za pranje ulica, pa ih Beograd danas ima ukupno 50, dodajući da građani mogu da primete da se ulice česhe peru i da su urednije.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić objasnio je da je nova vozila - prese od 18 i 22 kubika, uz pet roto kamiona za odnošnje otpada.

"Sada imamo i tri kamiona za odnošenje smeća iz bočnih kontejnera. Tako štedimo radnike, jer je samo vozilo dovoljno da prazni kontejnere. Sa ovom nabavkom povećaćemo kvalitet odnošenja smeća na teritoriji Grada Beograda", rekao je Popadić.

On je naveo i da je u prethodnom periodu nabavljeno oko 100 vozila različitih namena i da je zahvaljujući tome, higijena u gradu podignuta na viši nivo, a sve uz podršku grada i zamenika gradonačelnika.

Na novim kamionima nalaze se i poruke o znančaju recikliranja, a Popadić je pozvao sve građane da recikliraju, jer je, podseća, to od izuzetne važnosti za očuvanje planete.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja