OVAKO JE BEOGRADSKI PENZIONER PRKOSIO KORONI: U izolaciji napravio 60 kućica za ptice i sve će okačiti po drveću (FOTO)
Foto: Kurir

divan gest

OVAKO JE BEOGRADSKI PENZIONER PRKOSIO KORONI: U izolaciji napravio 60 kućica za ptice i sve će okačiti po drveću (FOTO)

Beograd -

Miloš Miško Miletić (68), penzioner iz beogradskog naselja Konjarnik, napravio je 60 kućica za ptice za 52 dana vanredenog stanja i kućne izolacije zbog koronavirusa.

foto: Kurir

Domove za vrapce i senice će, kako je rekao, postaviti po parkovima u svom kraju, a deo će podeliti rodbini i prijateljima.

- Sa suprugom Snežanom koja je takođe penzioner, živim u stanu, ali smo veoma aktivni i navikli smo da svakodnevno izlazimo. Kada je proglašeno vanredno stanje i uvedena zabrana izlaska starijim od 65 godina, nisam očajavao. Odlučio sam da prkosim koroni na moj način, ali i da dam primer ostalim sugrađanima. Rešio sam da u podrumu u mojoj radionici pravim kućice za ptice i da ih sve na kraju epidemije poklonim. Zacrtao sam plan, svaki dan da napravim po jednu - objasnio je za Kurir ovaj grafičar koji je ceo radni vek proveo u štampariji "Borba" i dodao:

Legenda Štamparije 'Borba' Miško Miletić
Legenda Štamparije "Borba" Miško Miletić foto: Kurir

- Moj "radni" dan počinjao je ujutru i osim odlaska na ručak, do večeri sam bio u radionici. Za pravljenje kućica sam koristio drvo, šper ploče i sve sam ih ofarbao. Jedna strana krova ofarbana je u srpsku zastavu, a druga u zastave naših prijateljskih zemalja. Unutra ima mesta za par vrabaca ili senica.

Miško je istakao da je sve vreme imao podršku supruge: - Nije mi bilo teško, uživao sam dok sam radio. Vreme mi je brže prolazilo, nisam razmišljao o epidemiji i ispoštovao sam sve preporuke lekara. Sada sledi onaj najlepši deo, da kućice zajedno sa klincima iz kraja postavimo na drveće.

(Kurir.rs/R.Nedić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja