Najnovije vesti

ZA 3 MESECA, 270 PAKETA: Pomoć za 75 socijalno ugroženih porodica u Beogradu
Foto: Shutterstock

HUMANITARNI PROJEKAT

ZA 3 MESECA, 270 PAKETA: Pomoć za 75 socijalno ugroženih porodica u Beogradu

Beograd

Paketi pomoći u vidu prehrambenih i higijenskih paketa biće uručeni za 75 socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

Sekretarka Crvenog krsta Beograd Ivana Marisavljević Dašić precizirala je da će akcija podele paketa trajati tri meseca, a tokom tog perioda biće podeljeno po 270 paketa hrane i higijenskih sredstava, saopštila je Gradska uprava.

Zahvaljujući nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju (GIZ), Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i beogradskom Crvenom krstu, paketi će se donirati za 50 socijalno ugroženih porodica iz dva podstandardna romska naselja - kod okretnice linije 75 na Novom Beogradu i porodice iz naselja Lazari na Zvezdari, kao i za 25 socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

Zahvalivši na pomoći, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je donacija od posebnog značaja za sve ugrožene porodice u romskim naseljima i da je time omogućeno da budu snabdeveni i zbrinuti dok traje pandemija virusa Covid-19.

Viši projektni koordinator GIZ-ovog projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” Robert Bu naglasio je da se želi podići svest o važnosti primene osnovnih higijenskih mera koje su najefikasniji način u sprečavanju širenja zaraze.

Taj projekat odvija se u saradnji sa kabinetom potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, koja je ujedno predsednica Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...