Najnovije vesti

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izbora promenjen RED VOŽNJE
Foto: Kurir

Očekuje se povećana mobilnost građana

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izbora promenjen RED VOŽNJE

Beograd

Na teritoriji Beograda na svim linijama gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika sutra, na dan izbora, biće primenjen red vožnje za radni dan.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz takav red vožnje biće primenjen zbog povećane mobilnosti građana usled održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Sutra će u Srbiji biti održani izbori na sva tri nivoa, a Republička izborna komisija (RIK) usvojila je odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Srbiji. U Srbiji je od petka u ponoć na snazi predizborna tišina.

foto: Nemanja Nikolić

Tokom predizborne tišine nije dozvoljena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Ali je dozvoljeno emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da pređu cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

U nedelju će se u Srbiji glasati na 8.386 biračkih mesta.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...