Najnovije vesti

NA KUĆNO LEČENJE PUŠTENO 10 PACIJENATA IZ KBC BEŽANIJSKA KOSA: U bolnici najviše pacijenata sa srednjom kliničkom slikom
Foto: Zorana Jevtić

korona u srbiji

NA KUĆNO LEČENJE PUŠTENO 10 PACIJENATA IZ KBC BEŽANIJSKA KOSA: U bolnici najviše pacijenata sa srednjom kliničkom slikom

Beograd

Pacijenti oboleli od korona virusa koji su smešteni u KBC Bežanijska kosa uglavnom su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, pretežno dominiraju srednje teške kliničke slike, a danas će na kućno lečenje biti otpušteno deset pacijenata, kaže direktorka te ustanove dr Marija Zdravković.

Ona je navela da je tokom jučerašnjeg dana otpušteno osam pacijenata.

"Oboleli su zbrinuti i najveći broj je dobrog opšteg stanja, dominiraju srednje teške kliničke slike, a jedan broj pacijenata je sa tešom kliničkom slikom, od kojih je nekoliko njih u teškom stanju", rekla je Zdravković za TV Prva.

Zdravković ističe da je važno da se prati zdravstveno stanje i da se pacijenti jave ako primete pogoršanje. Rekla je da je važno da se poštuju mere, naročito da se nose maske i izbegavaju masovnija okupljanja.

Navela je da ima pacijenata koji nemaju izražena hronična oboljenja, a kod kojih se ipak razvila teška slika korona virusa. Navodi da oni uglavnom dobijaju antibiotike i kiseonik i poručila da se svi koji osete probadanje u grudima, otežano dišu odmah jave u nadležnu koviod ambulantu na pregled i da obavezno nose maske.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...