VESIĆ: U prevozu 95 odsto putnika nose maske, građani pokazali da su odgovorni
Foto: Tanjug/Rade Prelić

nada se da sankcije neće biti neophodne

VESIĆ: U prevozu 95 odsto putnika nose maske, građani pokazali da su odgovorni

Beograd -

Meru obaveznog nošenja maski u gradskom prevozu poštuje 95 odsto putnika i time pokazuju veliku odgovornost i prema sebi i prema drugima, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

foto: AMG

On je naveo da su građani pokazali da su odgovorni, te se nada da sankcije neće biti neophodne.

"Inače, da bi se sankcije sprovodile morale bi da budu donete odluke o tome. Apeli su se pokazali više nego dovoljni", naveo je on.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome pročitajte OVDE.

Kako kaže, od juče je gradski prevoz počeo sa letnjim redom vožnje, jer je sezona godišnjih odmora, škole ne rade, te da nema potrebe za veći brojem autobusa.

"Naša procena je da je 50 odsto javni prevoz popunjen, tako da nema razloga da bude vise autobusa na ulicama. Osim šest linija gde je popunjenost 80 odsto u špicevima gde ćemo dodatno intervenisati novim vozilima", rekao je Vesić.

On je naglasio da se mora naći način da se mere koje je Krizni štab predložio poštuju, jer privreda u Beogradu ne sme da stane. Podseća da privreda u prestonici učestuje sa 40 odsto u BDP-u zemlje.

"Trudiimo se da u dogovoru sa vlasnicima trgovinskih lanaca, kafića, tržnih centara nađemo način kako da se mere ispoštuju i da oni nastave da rade. U Beogradu 20.000 ljudi živi od sektora usluga, od sektora ugostiteljstva", naveo je on.

Apeluje da se poštuju mere, da ugostitelji zaštite goste i zaposlene i da privreda nastavi da radi.

"Srećan sam što smo u Beogradu uspeli da pronađemo meru, da radnje nastave da rade, restorani, tržni centri, ali da se sprovode epidemiološke mere. Nijedna zemlja više ne može da dopusti sebi da stane privreda", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track