GRAĐEVINCI STIŽU U PALATU SRBIJA: Sala Srbija biće renovirana
Foto: Zorana Jevtić

potpisan ugovor o donaciji

GRAĐEVINCI STIŽU U PALATU SRBIJA: Sala Srbija biće renovirana

Beograd -

BEOGRAD - Sala "Srbija" u Palati Srbija biće renovirana, a danas je, na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, potpisan ugovor o donaciji za izvođenje radova na renoviranju.

Ugovor su potpisali ministar Zoran Djorđević i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, a vrednost radova je 1.765.706,40 dinara.

Djorđević je rekao da su se u Palati Srbija u prošlosti dešavali veliki i značajni događaji, a da će tako biti i u budućnosti, te da je iz tog razloga ona veoma značajna za sve građane Srbije.

"Ova zgrada predstavlja kulturno i istorijsko zdanje Srbije koje treba da se čuva zauvek. Iako nismo nadležni za održavanje ove zgrade, hteli smo da pokažemo odgovornost prema onome što je za našu zemlju od posebne važnosti", naveo je Djorđević.

On je dodao da je u budućnosti u planu da se, pored sale "Srbija", koja je najveća i najreprezentativnija, rekonstruišu i ostale sale, ali će, kako kaže, sve zadržati prvobitan izgled.

Djorođević je zahvalio Udruženju na saradnji i društvenoj odgovornosti koju je, kako je rekao, pokazivalo i kroz ranije slične inicijative.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović rekao je da mu je drago što je imao priliku da učestvuje u ovoj ideji i da je udruženje uvek na raspolaganju državi kada je u pitanju bilo koji vid podrške.

"Ovo za nas nije donacija, već čast. Drago nam je što ćemo na ovaj način biti deo istorije i što ćemo vratiti staru salu "Srbija" mestu gde su se okupljali i gde će se i dalje okupljati najveći svetski državnici", istakao je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track