GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Nećemo raskopavati centar grada zbog tramvajskih šina, neće se vaditi kocke na Trgu republike
Foto: Printscreen Instagram/ buducnostsrbijeav

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Nećemo raskopavati centar grada zbog tramvajskih šina, neće se vaditi kocke na Trgu republike

Beograd -

BEOGRAD - Nećemo raskopavati centar grada kako bi se postavile tramvajske šine, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić komentarišući najave da će se ponovo "vaditi kocke" na Trgu republike zbog tramvajske linije 1 od Slavije do Kalemegdana.

"Unapređenje mobilnosti u Beogradu i unapređenje gradskog saobraćaja su dve značajne teme za sve nas u gradu i stalno se trudimo da nađemo modalitete kako ćemo to da unapredimo. U ovom trenutku nemamo u planu i nije ideja da se raskopava centar grada sa tim ciljem", rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska radova na Savskom trgu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Radojičić kaže da će se i narednih godina tražiti najbolji način kako da se unapredi mobilnost, s obzirom na to da se na taj način može značajno uticati na poboljšanje kvaliteta vazduha i uopšte pozitivno na životnu sredinu.

"Raskopavamo ulice i gradimo tamo gde jednostavno moramo i pravimo balans između razvoja grada i vodeći računa o životnoj sredini. Tipičan primer je ovaj Trg, gde će na 20.000 kvadrata biti 10.000 zelenih, a 10.000 popločanih. Vizija ljudi koji trenutno vode Beograd je da je unapređenje životne sredine veoma važno, a mobilnost je značajan segment", istakao je gradonačelnik Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track