OD DANAS 200 VOZILA VIŠE NA ULICAMA GRADA: Počeo zimski red vožnje, važno da u javnom prevozu svi nose maske
Foto: Tanjug Nikola Anđić

1.350 vozila saobraća

OD DANAS 200 VOZILA VIŠE NA ULICAMA GRADA: Počeo zimski red vožnje, važno da u javnom prevozu svi nose maske

Beograd -

U Beogradu je danas počeo zimski red vožnje javnog gradskog prevoza, a zamenik gradonačelnika Beogarda Goran Vesić kaže da od jutros 1.350 vozila saobraća i prevozi građane i naglašava da je nošenje maske obaveza za sve koji koriste javni prevoz.

Vesić je za RTS rekao da je zimski red vožnje počeo od danas, kao i uvek sa početkom školske godine i da je od jutros nešto više od 200 autobusa više na ulicama, kao i da svi koji su jutros krenuli na posao ili u školu mogu da računaju na veći broj vozila u gradskom prevozu.

Naveo je da se od danas ukidaju sezonske linije prema vrhu Avale i ka Adi Ciganliji.

Vesić kaže da se prati šta se dešava u gradskom prevozu i objašanjava da svi autobusi, posebno novi koji su kupljeni, imaju brojače putnika i u svakom trenutku je poznato koliko ima putnika.

"Na osnovu toga reagujemo u smislu da li negde treba smanjiti broj vozila, a negde povećati. To nije bilo slučaj do pre godinu tako da sada mnogo brže reagujemo na svaku promenu koja se desi u gradskom prevozu", rekao je Vesić.

To je, napominje, važno i zbog sprovođenja epidemiloških mera i apeluje na sve sugrađane koji koriste javni gradski prevoz da nose maske.

Primećuje se, dodaje, da poslednjih dana ne nose svi makse, jer vide da je epidemiloška situacija bolja, a da je ona upravo bolja zbog poštovanja zaštitnih mera.

"Važno je da u javnom prevozu svi nose maske, kao i u zatvorenim prevozima", kaže Vesić i dodaje da je javni prevoz posebno rizičan za eventualno prenošenje infekcije.

Naveo je i da se vozila javnog prevoza dezinfikuju kao što je propisao Krizni štab, da se autobusi na svakoj okretnici autobusi provetravaju, čiste i dezinzinfikuju pre polaska na trasu i posle povratka sa trase.

Dodao je da se čiste rukohvati i da zaposleni čine sve kako bi autobusi bili čisti i putnici bezbedni.

Naglasio je da svako mora da brine o sebi i drugima i da su maske kljucna mera za suzbijanje širenja korona virusa do vakcine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track