PEŠAČKO CARSTVO NIĆI ĆE U PALMOTIĆEVOJ I STRAHINJIĆA BANA: Te ulice doživeće velike promene, evo šta se planira
Foto: Instant Google street view

rekonstrukcijA

PEŠAČKO CARSTVO NIĆI ĆE U PALMOTIĆEVOJ I STRAHINJIĆA BANA: Te ulice doživeće velike promene, evo šta se planira

Beograd -

BEOGRAD - Pokrenut je postupak za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju ulica Strahinjića Bana i Palmotićeve, a osnovna ideja da se te ulice komunalno urede kako bi jednostavnije i bolje funkcionisalo parkiranje u okviru zona predviđenih za to, izjavio je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

"Procena je da je kolovoz prevelike širine u odnosu na potrebe, pa smo smatrali da je ovo prava prilika da se izgradi trotoar propisne širine koji će omogućiti nesmetano kretanje pešaka i da se konačno onemogući parkiranje vozila do samih objekata, obzirom na to da pešaci u obe ove ulice ne mogu da funkcionišu normalno", rekao je Stojčić.

foto: Instant Google street view

Naveo je da će se na uštrb širine kolovoza proširiti trotoari, kao i da će biti razmotrena mogućnost da se u ulici Strahinjića Bana izgradi i biciklistička staza kojom bi se povezali delovi od Francuske ulice do Kalemegdana.

"To je osnovna ideja i svakako će taj budući izgled, uz ovakvu podelu površina, obezbediti rešenje koje u potpunosti zadovoljava potrebe Beograđana, a sa druge strane daje prvenstvo pešacima u odnosu na automobile", zaključio je Stojčić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track