OBILAZAК RADOVA NA REGULACIJI КIJEVSКOG POTOКA: Regulacija će se odvijaće se u više faza
Foto: GO Rakovica

OBILAZAК RADOVA NA REGULACIJI КIJEVSКOG POTOКA: Regulacija će se odvijaće se u više faza

Beograd -

U Rakovici su u toku radovi na regulaciji dela Кijevskog potoka, leva pritoka Topčiderske reke. Radovi se izvode na inicijativu Gradske opštine Rakovica, koja je nakon više zborova građana sa stanovnicima Кijeva tražila da se problem čestog izlivanja Кijevskog što pre potoka reši.

Radove su danas obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković. Oni su obišli radnike firme „Hidromontaža d.o.o.“ koji izvode radove koje finansira Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

Miličković, Simić i Veličković su upoznali okupljene građane sa radovima na regulaciji potoka, dok su razgovarali i o rešavanju drugih problema koji postoje u naselju.

foto: GO Rakovica

Regulacija Кijevskog potoka odvijaće se u više faza. U prvoj fazi koja je u toku predviđeno je uređenje korita potoka u dužini od 260 oko metara (265,16 metara). Planirano je da se radovi na prvoj fazi završe do kraja oktobra ove godine.

Ubrzo po završetku prve faze radova, započeće radovi na drugoj, a zatim i trećoj fazi regulacije Кijevskog potoka.

foto: GO Rakovica

Radove je inicirala Gradska opština Rakovica nakon više zborova građana, gde su stanovnici Кijeva predočili velike probleme sa kojima su se susretali posebno nakon poplava u maju 2014. godine i u junu 2018. godine. Zahvaljujući odličnoj saradnji opštinskih, gradskih i republičkih vlasti, stvorili su se uslovi za početak radova na regulaciji ovog vodotoka u Rakovici.

foto: GO Rakovica

Završetkom radova za narednih 100 godina rešiće se višedecenijski problem koji imaju građani ovog dela Rakovice, gde se nakon obilnih padavina Кijevski potok često izlivao i plavio domaćinstva.

Foto: GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track