Najnovije vesti

NEVIĐENO: Na Gugl postavila svoju lokaciju i broj telefona, a nudi - erotske usluge
Foto: Printscreen

komedija

NEVIĐENO: Na Gugl postavila svoju lokaciju i broj telefona, a nudi - erotske usluge

Beograd

Postoje razna mesta na kojima može da se nađe "ono što pojedinci žele", ali na internetu? Do sad nije viđeno...

Jedna gospođa je pokazala lokaciju, uz to i broj mobilnog telefona, a radno vreme je od 23 do 04.

Praksa da su na meti društvene i pravosudne osude samo prostitutke, dok oni koji plaćaju za seksualne usluge uživaju status bezgrešnih korisnika, polako odlazi u prošlost posebno od kad je doneta nova zakonska regulativa, koja je prvi put uvela kažnjavanje klijenata.

Tako je, prema Zakonu o javnom redu i miru prostitucija u Srbiji prekršaj za koji se kažnjavaju pred sudom, kako osobe koje pružaju seksualne usluge, tako i oni koji koriste usluge prostitucije, kao i oni koji ustupaju prostorije za obavljanje prostitucije.

foto: Printscreen

Pre četiri godine sve se promenilo, a prekršajno odgovorni postaju i korisnici usluga prostitucije. Pomenuti Zakon prostituciju definiše kao „pružanje seksualnih usluga za naknadu u novcu ili drugu vrednost” (član 3, stav 15), dok član 16. navodi da će „ko se odaje prostituciji, koristi usluge prostitucije ili ustupa prostorije radi prostitucije” biti kažnjen „novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana”.

Pored toga što je novina kažnjavanje korisnika, ovaj Zakon je uveo novčane kazne, a kazne zatvora sa 30 dana povećao na od 30 do 60 dana.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...