Najnovije vesti

NIKODIJEVIĆ: Sednica Skupštine Beograda u ponedeljak u 10 sati
Foto: Beta/Beoinfo

u centru sava

NIKODIJEVIĆ: Sednica Skupštine Beograda u ponedeljak u 10 sati

Beograd

Zbog primena epidemioloških mera, sednica će se i ovog puta održati u Sava centru, s početkom u 10 časova.

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 28. septembar, 23. sednicu Skupštine Grada Beograda, prenosi Beoinfo.

Zbog primena epidemioloških mera, sednica će se i ovog puta održati u Sava centru, s početkom u 10 časova.

Medju najvažnijim tačkama dnevnog reda su rebalans ;gradskog budžeta za 2020. godinu, predlog za izmenu i dopunu Odluke o utvrdjivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i odredjivanju prihoda koji pripadaju lokalnoj samoupravi, kao i Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Pred odbornicima će se naći i rebalansi programa poslovanja za ovu godinu i raspodela neto dobiti za prošlu godinu za javna komunalna preduzeća, centre ili privredna društva čiji je osnivač Grada Beograd, kao i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva Sportski centar "Tašmajdan".

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.Odbornici će odlučivati o bratimljenju Beograda i Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

U Skupštini grada će se ;raspravljati i o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, izmene i dopune odluka o komunalnom redu i oglašanjanju na teritoriji grada, Predlog godišnjeg programa zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Beogradu za 2020. godinu, kao i odredbe o uredjivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina Na dnevnom redu je i promena osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" i davanje saglasnosti na izmenu Statuta Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Osim Izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda i Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu, pred odbornicima će se naći i kadrovski planovi za 2020. u nekoliko službi Gradske uprave i Skupštine grada.

Razmatraće se i sprovodjenje javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća "Hipodrom Beograd" po skraćenom postupku i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...