Najnovije vesti

Nataša Stanisavljević: Obeležen Svetski dan cerebralne paralize
Foto: Promo

Nataša Stanisavljević: Obeležen Svetski dan cerebralne paralize

Beograd

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je obeležavanju Svetskog dana cerebralne paralize na Trgu republike.

Ona je istakla da u Beogradu živi oko tri hiljade osoba sa cerebralnom paralizom, dok ih je u Srbiji oko šest hiljada.

– Svetski dan cerebralne paralize obeležava se ove godine pod sloganom „Ostavi trag”. U Beogradu se po četvrti put obeležava ovaj dan, što će i na svetskim sajtovima biti objavljeno, tako da će poruka iz Beograda biti viđena u celom svetu. Želimo da skrenemo pažnju društvu da u našem gradu žive ljudi sa cerebralnom paralizom, ali i da ukažemo na probleme sa kojima se ove osobe suočavaju – rekla je Stanisavljevićeva.

foto: Promo

Ona je istakla da je prioritet da se osobama sa cerebralnom paralizom olakša život u zajednici.

– Grad Beograd nastavlja da unapređuje rad dnevnih boravaka za osobe sa smetnjama u razvoju, kao i usluge ličnih pratilaca. Zajedno sa Savezom za cerebralnu paralizu, koji već četiri godine podržavamo, radimo na tome da pokrenemo i nove usluge u narednom periodu. U znak podrške i solidarnosti prema osobama sa posledicama cerebralne paralize, večeras će zelenom bojom biti osvetljeni Skupština Srbije, Most na Adi i Stari železnički most. Ova godina pandemije virusa korona dodatno nas je podsetila da budemo solidarni i da pomažemo jedni drugima, jer mala pomoć može značiti nekome mnogo toga – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja