SMRT U NAJAVI NA OBRENOVAČKOM PUTU: Dupla puna ali kamiondžija kamikaza ne haje, pogledajte makazice užasa u kojima se našao FOTO
Foto: RTS Printscreen

bahata i nasilnička vožnja

SMRT U NAJAVI NA OBRENOVAČKOM PUTU: Dupla puna ali kamiondžija kamikaza ne haje, pogledajte makazice užasa u kojima se našao FOTO

Beograd -

Prema aktuelnom zakonu, ako pretičete preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer, kazna je između 15.000 i 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana

BEOGRAD - Pojedinim vozačima ne vrede ni crne statistike, ni apeli, ni pravila.

Snimak sa Obrenovačkog puta pokazuje bahatu i nasilničku vožnju koja, pukom srećom, nije dovela do saobraćajne nesreće i fatalnih posledica. Snimak je napravljen u subotu na Obrenovačkom putu oko 15.17, između Ostružnice i Umke, objavio je RTS.

Pošiljalac snimka bio je suvozač u automobilu, a počeo je da snima, navodi RTS, jer ih je vozač kamiona, beogradskih registracija, neposredno pre toga pretekao preko duple pune linije i očešao im retrovizor. Ovom bahatom vozaču jedno preticanje kojim se krše sva pravila, međutim, nije bilo dovoljno, već je nastavio da ugrožava i saobraćaj i živote drugih ljudi.

On je zatim pretekao beli "mercedes", jedva izbegao vozilo u suprotnoj traci, malo vozio ispred njega i ponovo krenuo u preticanje, i dalje preko duple pune linije, gde je takva vožnja strogo zabranjena i kažnjiva.

Prilikom trećeg, odnosnog drugog preticanja koje se vidi na snimku, vozač je ušao u "makazice", vratio se u svoju traku. Samo pukom srećom, ali i pribranošću vozača iz trake u suprotnom smeru, nije došlo do saobraćajne nesreće.

Prema aktuelnom zakonu, ako pretičete preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer, kazna je između 15.000 i 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana. Dozvola se oduzima na tri meseca i u nju se upisuje šest kaznenih poena.

Ukoliko se takvih bahatim i nasilničkim ponašanjem izazove saobraćajna nesreća ili ugrozi bezbednost učesnika u saobraćaju, novčana kazna je od 30.000 do 50.000 dinara ili 60 dana zatvora. Zabrana upravljanja je pet meseci, uz devet kaznenih poena.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track