Velmar-Janković gost programa "Veče na Kosančiću"

Velmar-Janković gost programa "Veče na Kosančiću"

Beograd -
Književnica će tom prilikom pročitati odlomak iz neobjavljene druge knjige "Prozraka", dok će u muzičkom delu programa nastupiti gitaristkinja Ana Marinković

BEOGRAD - Književnica, akademik Svetlana Velmar-Janković biće 10. avgusta gost programa Narodne biblioteke Srbije - "Veče na Kosančiću", najavila je nacionalna biblioteka.

Velmar- Janković će tom prilikom pročitati odlomak iz neobjavljene druge knjige "Prozraka", dok će u muzičkom delu programa nastupiti gitaristkinja Ana Marinković.

Narodna biblioteka Srbije 6. aprila je, povodom obeležavanja Dana sećanja na razaranje nacionalne biblioteke 1941. godine, pokrenula akciju pod nazivom "Povratak knjige na Kosančićev venac" i uputila poziv svima da se okupe i donesu knjigu koju će simbolično ostaviti na lokalitetu kao podsećanje na uništavanja nacionalne i svetske kulturne baštine.

Zahvaljujući velikom broju zvanica, članovima diplomatskog kora, predstavnicima Grada Beograda i beogradskih opština, brojnim institucijama kulture, prosvete i nauke, kao i građanima, prikupljen je veliki broj knjiga.

U želji da nastavi sa akcijom povratka knjige na Kosančićev venac, Narodna biblioteka od 13. jula organizuje, svakog drugog petka, seriju letnjih čitanja umetničke proze i poezije uz muzičke kolaže, a pod nazivom "Veče na Kosančiću".

Sledeći gosti "Večeri na Kosančiću" biće istaknuta srpska pesnikinja Ana Ristović (24. avgusta) i aktuelni laureat NIN-ove nagrade Slobodan Tišma (7. septembra).

Tokom jula posetioci su na Kosančićevom vencu slušali odlomke iz "Gastronomadskih priča" Vladislava Bajca i "Velikog rata" Aleksandra Gatalice, dok su svirali gitaristi Slobodan Đukić i Ivan Stanković i violončelisti Mina Zakić i Filip Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track