KUĆA MILUNKE SAVIĆ BIĆE OBNOVLJENA, VESIĆ OTKRIVA: Zvao me Vučić i insistirao da se uredi dom srpske heroine Velikog rata
Foto: Youtube Printscreen

da se nikad ne zaboravi njeno junaštvo

KUĆA MILUNKE SAVIĆ BIĆE OBNOVLJENA, VESIĆ OTKRIVA: Zvao me Vučić i insistirao da se uredi dom srpske heroine Velikog rata

Beograd -

Milunka Savić je najodlikovanija ratnica Prvog svetskog rata koja je odbila da živi u Francuskoj i Engleskoj, a penziju je dočekala kao čistačica u Beogradu

BEOGRAD - Kuća heroione Prvog svetskog rata Milunke Savić na Voždovcu biće obnovljena zajedničkim naporima beogradske i republičke vlasti, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

U izjavi za Večernje novosti on je rekao da će ta kuća, u kojoj je Milunka Savić provela najveći deo svog života, biti još jedno svedočanstvo o velikoj junakinji Velikog rata.

"Zvao me predsednik Aleksandar Vučić i insistirao da se uredi kuća Milunke Savić i da bude spomen na njen život, jer smo kao narod obavezni da joj se odužimo", rekao je on.

Vesić je najavio da će Grad Beograd u saradnji sa republičkim vlastima naći rešenje za ljude koji žive na placu gde je i Milunkina kuća, kako bi ona bila obnovljena.

Dom Milunke Savić, iako na njemu stoji tabla da je tu živela, nije pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Milunka Savić je najodlikovanija ratnica Prvog svetskog rata koja je odbila da živi u Francuskoj i Engleskoj, a penziju je dočekala kao čistačica u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track