DA LI NAM JE KORONA ODUZELA DOČEK NOVE I ŠTA NAS OČEKUJE NA PRAGU 2021. GODINE? Vesić: Imaćemo vatromet u ponoć, ali... (KURIR TV)
Foto: Kurir Televizija Printscreen

NEMA DOČEKA NOVE GODINE NA TRGOVIMA!

DA LI NAM JE KORONA ODUZELA DOČEK NOVE I ŠTA NAS OČEKUJE NA PRAGU 2021. GODINE? Vesić: Imaćemo vatromet u ponoć, ali... (KURIR TV)

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić rekao je da svaka mera koja se donosi u skladu sa epidemiološkom situacijom mora da bude u interesu javnog zdravlja, ali i ekonomije jer ne smemo da dozvolimo da ekonomija opet stane.

Kako je istakao dolazi vreme slava, ali veliki deo građana razume da je proslava rizična. On je rekao i da ove godine neće biti organizovana ni tradicionalna manifestacija za decu "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save.

- Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gde će, između ostalog, mladi muzičari pevati pesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja - najavio je Vesić gostujući u emisiji "Usijanje" na TV Kurir.

foto: Kurir Televizija Printscreen

On je dodao da poštovanje mera može dobro da funkcioniše, a to pokazuje mali broj zaraženih u školama i vrtićima.

- Suština je da je zaštitimo naš zdravstveni sitem. Pokazalo se da uspevamo da izdržimo i ovaj talas. Beogradsku arenu smo stavili u funkciju sa 510 kreveta i 215 kiseoničkih mesta, to nije bilo moguće ni u prvom ni u drugom talasu. Do 1. decembra će biti završena kovod bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta. Samo u Beogradu ćemo imati 1.510 novih mesta, nezavisno od postojećih kapaciteta. I time ćemo omogućiti drugim bolnicima da mogu da rade i sa drugim pacijentima - ukazao je Vesić.

Beograd glavno žarište

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u emisiji Usijanje na Kurir televiziji potvrdio je da je Beograd trenutno glavno žarište koronavirusa u zemlji, pre svega zbog učešća u ukupnom broju stanovnika Srbije, gustine naseljenosti, velikog broja studenata i ljudi iz inostranstva koji posećuju srpsku prestonicu.

Takođe, Beograd nema posebne mere jer nije "država u državi", već primenjuje politiku Kriznog štaba koja je uvedena na nivou cele zemlje. Vesić kaže da je pored zdravlja nacije, državi važna još jedna stvar.

"Ono na čemu Beograd insistira jeste da se sačuvaju radna mesta, i da svaka mera osim što mora da bude u interesu javnog zdravlja, mora da bude u interesu ekonomije. Ne smemo da dozvolimo da ekonomija više stane", ističe zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja