Najnovije vesti

ŽIVOT SA KORONOM

GORAN VESIĆ: Građani treba da nose MASKE i izbegavaju javna okupljanja! Za nesavesne ugostitelje slede KAZNE! (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da vidljive rezultete primene vladinih mera protiv korone očekuje za nekoliko dana.

"Tek za sedam dana očekujemo rezultate. Uveli smo mere kako bi se zaustavio trend zaraženih", rekao je Vesić za Kurir televiziju.

Kaže da grad Beograd nije donosio nikakve mere, samo je pojasnio one postojeće, a koje se odnose na korišćenje taksi vozila.

"Danas smo u dogovoru sa udruženjima taksista zabranili da klijenti koji ulaze u taksi vozila ne mogu da budu bez maski i ne mogu da se voze napred. To je učinjeno i zbog vozača i zbog putnika", rekao nam je Vesić.

Kako je istakao za grad je najvažnije da se nove kao i stare mere poštuju, a kao najvažniju meru naveo je nošenje maski.

Vesić je istakao i da nedavno usvojeni Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, nije donet da bi se građani kažnjavali, već da ljudi razumeju da u javnom prevozu moraju da nose masku.

"Moramo da nosimo masku kada smo u zatvorenom prostoru, a posebno kada smo u javnom prevozu, kako bismo sačuvali i sebe i druge", rekao je Vesić.

On je istakao da su nove mere uvedene kako bi se kaznili nesavesni ugostitelji koji su namerno organizovali koncerte i nisu vodili računa o ljudima koji mogu da se zaraze.

Vesić je dodao da građani posebno treba da izbegavaju javna okupljanja.

"Nažalost najveći broj novozaraženih posebno mislim na one mlađe ljude dolazi sa proslava, žurki i koncerata, oni zaraze starije i tako se dalje širi zaraza", rekao je Vesić.

Kako kaže posebno će biti važan petak, kada su oni koji su kršili mere organizovali koncerte i žurke.

"Ako se mere budu uspešno sprovodile u naredne dve nedelje, verovatno ćemo smanjiti broj zaraženih i što pre se vratiti normalnom životu. Ne verujem da će imati potrebe za uvođenjem policijskog časa", rekao je Vesić.

On je dodao da građani moraju da nauče da žive sa koronom.

"Moramo da naučimo da živimo sa koronom, sve dok ne dođe vakcina ili neki drugi lek koji je klinički ispitan i dok se ne rešimo ovog virusa i epidemije", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je izjavio da je od večeras na daljinsko grejanje uključena bolnica "Sveti Sava", koja se nalazi u kovid sistemu.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...