GRAD ZAVRŠIO RADOVE U KOVID BOLNICI U BATAJNICI: Urađena autobuska stajališta i proširenja na Batajničkom drumu i Novosadskom putu
Foto: Printscreen

sekretar za vanredne situacije

GRAD ZAVRŠIO RADOVE U KOVID BOLNICI U BATAJNICI: Urađena autobuska stajališta i proširenja na Batajničkom drumu i Novosadskom putu

Beograd -

Grad Beograd je završio sve prateće infrastrukturne radove na kovid bolnici u Batajnici koja uskoro počinje sa radom, izjavio je danas sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš.

Navodi da preostale radove u samoj bolnici još uvek izvode Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo odbrane, dok je grad završio vodovodne i kanalizacione instalacije, uvođenje struje i telefona.

"Grad Beograd je završio sve radove koje je imao kao nalog od republičkog Kriznog štaba i u roku koji je bio zadat", rekao je Glavaš za Tanjug.

Takođe, dodaje on, urađeno je proširenje na Batajničkom drumu, kao i jedno proširenje na Novosadskom putu, a napravljene su, kaže Glavaš, i nove autobuske stanice.

Ojačana je, navodi, prateća infrastruktura ka samoj bolnici, a trenutno se, ističe on, prave dogovori sa javnim prevozom na koji način će se i medicinski radnici, koji bi trebalo za nekoliko dana da počnu da rade, prevesti do kovid bolnice.

"To je jedan izuzetan kompleks koji će mnogo pomoći da se rastereti kompletan zdravstveni sistem Beograda i zemlje, ali i da se na pravi način prihvate svi zaraženi", zaključio je Glavaš.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track